News

EXPO MILANO 2015 OPENS ITS DOORS ALONGSIDE FCA

22 September 2015

NEWS_03

EXPO MILANO 2015 deschide uşile pentru FCA
22 Septembrie 2015

Expo Milano 2015 se deschide mâine. De acum până pe 31 octombrie 2015, această expoziţie universală va prezenta cele mai bune tehnologii din lume care pot satisface necesităţile vitale ale contemporanităţii: garantând produse sănătoase, ecologice în cantităţi necesare fară a aduce daune mediului înconjurător. Fiat Chrysler Automobiles şi CNH Industrial, fac parte din acest eveniment prestigios ca parteneri globali oficiali. Eforturile lor substanţiale în favoarea unui management semnificativ a asociaţiilor de afaceri şi a produselor in trei zone importante: producţia automobilelor, agricultură şi transporturi ne arată cât de mult ei împart idealurile celei mai mari expoziţii mondiale de produse şi nutriţii. Motto-ul principal al expoziţiei “Alimentarea Planetei, Energie pentru viaţă”, care presupune efectuarea unor alegeri atente în promovarea modurilor de viaţă substanţiale, folosind tehnologii de ultimă oră şi obţinerea echilibrului între disponibilitatea resurselor şi consumul lor. Durabilitatea trece prin întregul eveniment şi FCA întotdeauna a facut această calitate una prioritară. Acest lucru iese în evidenţă în special în produsele noastre şi activitățile noastre de cercetare și dezvoltare, precum și în inițiativele noastre legate de mobilitate durabilă și investițiile în dezvoltarea de vehicule noi, capabile să combine ccesibilitatea și inovarea.

O dovada în plus este prezentată de video creat de noi pentru Expo Milan 2015 care poate fi urmărit prin accesarea linkului următor. Conceput de agenţia Armando Testa, filmul reprezintă o modificare interesantă a peisajelor naturale, unde protagoniştii sunt oameni de diferite naţionalităţi şi vârste. De asemenea Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Jeep și Fiat, produse profesionale, care asigură libertate maximă de mișcare respectând pe deplin mediul înconjurător. În timp ce aceste imagini izbitoare urmează una după alta, o voce off-screen „dialoghează” direct cu Pământul, reamintind modul în care viața este o călătorie pe care omenirea a întreprins-o mult timp în urmă. Acum mai mult ca niciodată este necesar să se continue acest drum cu conștiința că toată lumea este responsabilă de protejarea mediului înconjurător. FCA se angajează pe mai multe fronturi, iar unele dintre cele mai importante rezultate obținute până în prezent sunt prezentate în filmul manifest, care se încheie cu afirmația: „Viața este o călătorie, hai să o facem mai durabilă”.

Organizaţia Expo Milano 2015 se bazează pe o flotă de vehicule FCA, oferind emisii scăzute și combustibili alternativi, care respectă pe deplin preceptele de mobilitate durabilă. Acestea vor fi folosite pentru a însoți numeroase delegații de oaspeți care sosesc din toate colţurile lumii. Flota cuprinde un număr total de 105 de vehicule, dintre care 35 sunt deja utilizate de către personalul Expo 2015 SpA (zece Fiat 500L Living, patru Fiat 500L trekking și douăzeci și unu de Fiat 500L Natural Power alimentat cu metan). Alte 70 au fost atribuite delegațiilor din țările expozante: acestea includ cincizeci Fiat 500L Natural Power, care poate rula, de asemenea, pe bio-metan și zece autovehicule electrice 500E Fiat, pentru uz intern în jurul zonei de expoziție. Șase Jeepuri Grand Cherokee, două Lancia Voyager și două Maserati Quattroporte, de asemenea, folosite drept maşini oficiale pentru demonstraţii.

În plus, față de producerea de produse din ce în ce mai durabile, angajamentul FCA faţă de durabilitate este, de asemenea evident într-o serie de inițiative și proiecte menite să îmbunătățească experiența noastră cu milioanele de clienți din întreaga lume, din cele aproximativ 300 de mii de angajați și peste 3.000 de companii cu furnizorul. Aceste inițiative sunt stabilite în mod clar în fiecare an în Raport de Sustenabilitate FCA, de mai bine de zece ani au fost subliniate rezultatele grupului, împreună cu obiectivele sale viitoare. Cea mai recentă ediție descrie progresele înregistrate de Grupul în 2014, anul care a marcat finalizarea procesului de integrare între Fiat și Chrysler, care a început în anul 2009. „Fuziunea dintre cele două grupuri ne-a permis să devenim a șaptelea cel mai mare producător de automobile din lume și unul care vede durabilitatea ca cea mai bună cale de a asigura valoarea și demnitatea rezultatelor obținute „, susține Sergio Marchionne, CEO al FCA. Același angajament este reflectat în cuvintele lui Ioan Elkann, președintele FCA: „Crearea FCA a schimbat destinul celor două companii pentru totdeauna, dar nu a schimbat angajamentul nostru pentru dezvoltarea responsabilă și durabilă.”

Principalele rezultate ale Grupului pot fi cele mai bine apreciate în Raportul de sustenabilitate 2014, care pot fi găsite pe următorul link. Pentru a cunoaște toate evenimentele și știrile privind implicarea FCA la Expo Milano 2015, ne putem referi la o secțiune specială a site-ului Fcagroup, accesibil prin intermediul acest link.

 

Soluții accesibile pentru toți

Ecologie și economie, sunt două concepte care circulă alături și nu doar pentru că există o corelație directă între emisiile de automobile și consumul de combustibil. De fapt, în funcție de grupa FCA, soluții tehnologice care ar putea reduce impactul asupra mediului de automobile trebuie să fie puse la dispoziția celui mai mare număr de persoane posibile, în cazul în care acestea sunt de a avea un efect tangibil. Pentru FCA, ceea ce face cele mai avansate soluții disponibile pentru toată lumea este o valoare non-negociabile, astfel că inovarea poate traduce in avantaje concrete atât pentru mediul înconjurător și clienții săi.

FCA a fost întotdeauna în prima linie în dezvoltarea de combustibili alternativi și accesibile prin adoptarea unei strategii foarte clare: investiții în soluții tehnologice, care sunt ușor de înțeles, simplu de utilizat și oferă beneficii tangibile pe termen scurt. De aceea, Grupul a decis să opteze pentru metan, cea mai curată și cel mai viabil consum de combustibil disponibil în prezent, care este, de asemenea, un potențial regenerabil de surse de energie datorită dezvoltării bio-metan.

În ultimii 15 ani, Fiat a creat o nouă piață care a asistat recent apariția altor producători și este în prezent liderul european pentru vehicule rulate pe metan, cu peste 650.000 de unități vândute din 1997. Astăzi gama vehiculelor de metan are 12 modele, care includ atât autoturisme , cât și vehicule comerciale, iar acest lucru a permis companiei primească în 2014 premiul Auto Europa la categoria metan.

Strategia FCA în domeniul mobilității durabile include, de asemenea, alte soluții inovatoare bazate pe generațiile următoare Multijet MultiAir și tehnologiile care îmbunătățesc motoarele de propulsie tradiționale (care rulează pe benzină și motorină) în ceea ce privește atât eficiența, cât și reducea emisiilor; Sistemul UConnectTM: aplicaţie CarTM care garantează un program corect de întreținere auto; inovator cu dublu ambreaj, cutie de viteze automată: platforma Unitate care analizează stilul de conducere pe baza datelor colectate de vehicul și oferă sugestii cu caracter personal cu privire la modul de reducere a consumului și a emisiilor; sistemul Start & Stop, care reduce emisiile și consumul de pe rutele urbane; și la final noua frontieră pentru mobilitate durabilă reprezentată de serviciul Enjoy Car Sharing Eni, dezvoltat în comun cu Fiat și Trenitalia.
Plante din ce în ce mai durabile datorită WCM

În 2014, FCA a investit 3,7 miliarde de euro, 2.3 dintre care, în două dintre cele mai avansate și inovative plante FCA (Pernambuco Brazilia și Melfi, Italia), care va fi pentru fabricația noului Jeep Renegade și Fiat 500x.

Una dintre prioritățile grupului este extinde programul său de World Class Manufacturing pe întreg plante FCA din întreaga lume, ceea ce va duce, fără îndoială, la îmbunătățirea atât protecția mediului și a sănătății și siguranței. WCM este un foarte atent gândit procesul de producție care implică întreaga organizație, acoperind toate fazele de producție și distribuție de produse și reprezintă aplicarea concretă a modelului sustenabil mediului elaborat de Grup.

Din cele 112 site-uri industriale care au adoptat programul WCM, 54 au primit premii pentru nivelul de performanță: 38 au obținut statutul de Medalia de Bronz, Argint și 124 de aur. În plus, între 2009 și 2014, 389 de plante de companii cu furnizorul FCA a prezentat metodologia WCM: 259 sunt situate în zona EMEA, 95 și 42 în LATAM NAFTA.
Protejarea resurselor naturale

Pe parcursul anului 2014 aproximativ 48.000 de proiecte au fost lansate şi conectate la WCM, multe dintre care au fost menite să reducă impactul asupra mediului și în jur de 3.700 dintre acestea au determinat reduceri considerabile ale consumului de resurse naturale. De exemplu, în 2014, Grupul a salvat 3,3 miliarde m³ de apă și deșeuri redus cu 65 de milioane de kilograme. De asemenea, este de remarcat faptul că 20,4% din energia electrică utilizată de către Grup, pentru procesele sale de producție la nivel mondial este produsă din surse regenerabile.
Biodiversitatea și respectul pentru zonele învecinate

Durabilitatea presupune, de asemenea, grija de a proteja biodiversitatea în zonele înconjurătoare plantelor. Un proiect foarte important care are acest lucru drept scop, este în prezent în curs de desfășurare la fabrica noastră Pernambuco (Brazilia). Pentru a proteja ecosistemul și mai ales flora locale, FCA va planta copaci de peste 130.000 în următorii câţiva ani, care va include o selecție de 250 şi peste 600 de specii indigene. Până în prezent, am plantat 38000 de arbori, iar numărul va crește treptat datorită creșei construite în apropierea centralei. Pepiniera va oferi aproximativ 22.000 de copaci noi la fiecare trei luni, gata pentru a fi plantate de către studenții locali în timpul vizitelor organizate la uzină: aceasta este o modalitate de informare a tinerei generații despre importanța biodiversității și despre protecția naturală apatrimoniului său. Inițiative similare sunt în curs de a apărea în apropierea fabricii din Verrone (Italia), la sediul FCA din SUA (Auburn Hills, Michigan), precum și pe site-ul FIAPL indian în Rangajon.

 

Bunăstarea oamenilor și dieta corectă

FCA consideră sănătatea și bunăstarea propriilor lucrători prioritate în toate societățile sale din toate țările în care operează. Toate acțiunile sociale întreprinse în diferitele domenii sunt parte integrantă a acestuia: numai în 2014, Grupul a donat peste 24 de milioane de euro pentru comunitățile locale.

În 2012, a fost lansat „Programul de Promovare a Sănătății”, constând în diferite proiecte elaborate și promovate atât la nivel local și central, cu scopul de a îmbunătăți bunăstarea fizică și psihică a angajaților noștri și a familiilor lor, făcându-le conștienţi de importanța unei diete sănătoase. Programul se bazează pe principiile de securitate și sănătate elaborate de principalele organizații internaționale, în primul rând Organizația Mondială a Sănătății (OMS), securitatea și sănătatea Administrației americane ocupaționale (OSHA), Agenția Europeană pentru Sănătate și Securitate în Muncă ( EU-OSHA) și Organizația Internațională a Muncii (OIM).
Premii prestigioase la nivel mondial

Angajamentul Grupului spre un model responsabil de management în business, a fost recunoscut de-a lungul anilor de către mai multe organizații și agenții de durabilitate. Printre multe clasamentul Grupul poate pretinde de a fi o parte a, pentru al șaselea an consecutiv, FCA a fost confirmat nu numai în Dow Jones Sustainability Mondial Index (DJSI), dar, de asemenea, ca unul dintre liderii din Italia 100 Carbon Disclosure Conducere Index (CDLI) și în Italia 100 Carbon Indicele de lider de performanță (CPLI). Printre multe alte recunoașteri primite de FCA, „Premiul Lean & Green Managementul 2014″, a atribuit uzina Pomigliano d’Arco (Italia); „AEA Premiul Mediu”, care a fost acordat programului „Árvore da Vida” promovat de FCA Brazilia și „Cel mai bun Angajator a vieţii sănătoase Gold Award”, care a fost atribuit FCA SUA.

În plus, față de producerea de produse din ce în ce mai durabile, angajamentul FCA a durabilității este, de asemenea evident într-o serie de inițiative și proiecte menite să îmbunătățească experiența a milioane de clienți din întreaga lume, aproximativ 300 mii de angajați și peste 3.000 de companii furnizoare. Aceste inițiative sunt stabilite în mod clar în fiecare an în Raport de Sustenabilitate, FCA mai bine de zece ani a obţinut rezultatele, împreună cu obiectivele sale de viitor. Ultima ediţie arată succesul obţinut de companie în anul 2014, anul care a marcat procesul de integrare dintre FIAT şi Chrysler ce a început încă în 2009. „Fuziunea dintre cele două grupuri ne-a permis să devenim al șaptelea cel mai mare producător de automobile din lume și unul care vede durabilitatea ca cea mai bună cale de a asigura o valoare și demnitate la rezultatele obținute”, susține Sergio Marchionne, CEO al FCA. Același angajament este reflectat în cuvintele lui Ioan Elkann, președinte al FCA: „Crearea FCA a schimbat destinul cele două companii pentru totdeauna, dar nu a schimbat angajamentul nostru pentru dezvoltarea responsabilă și durabilă.”
„Fuziunea dintre cele două grupuri ne-a permis să devenim al șaptelea cel mai mare producător de automobile din lume și unul care vede durabilitatea ca cea mai bună cale de a asigura o valoare și demnitate la rezultatele obținute”, susține Sergio Marchionne, CEO al FCA. Același angajament este reflectat în cuvintele lui Ioan Elkann, președinte al FCA: „Crearea de FCA a schimbat destinul cele doua companii pentru totdeauna, dar nu a schimbat angajamentul nostru pentru dezvoltarea responsabilă și durabilă.”
Soluții accesibile pentru toți

Ecologie și economie sunt două concepte care circulă din mână la mână și nu doar pentru că există o corelație directă între emisiile automobilului și consumul de combustibil. De fapt, conform grupului FCA, soluțiile tehnologice care ar putea reduce impactul asupra mediului de către automobile, trebuie să fie puse la dispoziția unui mumăr cît mai mare de persoane pentru a avea un efect tangibil. Pentru FCA, implementarea celor mai avansate soluții disponibile pentru toată lumea este o valoare non-negociabilă, astfel încît inovarea se poate transpune în avantaje concrete atât pentru mediul înconjurător cît și clienților săi.

FCA a fost întotdeauna în prima linie în dezvoltarea de combustibili alternativi și accesibili prin adoptarea unei strategii foarte clare: investiții în soluții tehnologice, care sunt ușor de înțeles, simplu de utilizat și oferă beneficii tangibile pe termen scurt. De aceea, Grupul a decis să opteze pentru metan, cea mai curată și cea mai economică sursă de combustibil disponibilă în prezent, care este, de asemenea, un combustibil cu un potențial înalt de sursă de energie regenerabilă datorită dezvoltării bio-metan-ului: pînă la urmă, un vehicul pe bio-metan poate atinge niveluri de emisii de CO2, care sunt comparabile cu cele ale unui vehicul electric.

În ultimii 15 ani, Fiat a creat o nouă piață care a asistat recent apariția altor producători și în prezent este lider european pentru vehicule alimentate pe metan de la producător, cu peste 650.000 vânzări.

Latest From Fiat